3 fejl du som forælder ikke må begå!

Her er 3 fejl du som forælder ikke må begå:

 1. Stop med at blive vred og irriteret (på dig selv og dit barn), når du hjælper
 2. Forvent (og fortæl slet) ikke at den måde, du lærte matematikken på, er den rigtige
 3. Tving ikke dit barn til at lave sine lektier!

Her er et par fif til, hvad du i stedet kan gøre:

 1. Hav meget tålmodighed
  Det træner du ved at se, lytte og spørge (undrende) ind til den måde, dit barn løser sine opgaver på. Og på den måde bliver du i virkeligheden verdens bedste rollemodel!
 2. Forstå at der er mange forskellige måder at lære på
  Ros dit barn for den måde hun løser en opgave på. Du må gerne vise “din” måde at løse det på og spørge om det giver mening. Acceptér svaret. Vores hjerner tænker og opfatter forskelligt  og tilgangen til en opgave kan starte mange forskellige steder fra, alt afhængig af, hvad der virker mest logisk for den enkelte.
 3. Tag en snak om effekten af at lave sine ting
  En del af opdragelses-ansvaret handler naturligvis om at vise vores børn på vej. Så det er ok at give din holdning til kende. Opbyg et rum hvor du “opdrager” anerkendende og tillidsfuldt ved selv at acceptere at der er mange forskellige veje. Snak også om hvordan der kan skabes et hyggeligt rum, når lektierne laves? Og spørg om hvordan du kan hjælpe bedst?

Kh Trine M. Lønfeldt
Underviser, Coach & Mentor

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

Bonusinfo om selvkontrol:
Vidste du, at selvkontrol betyder dobbelt så meget for børns skoleresultater som deres intelligens? Det handler om, at du skal kunne styre dig selv, sige ja og nej, motivere dig selv og disciplinere dig selv. Ifølge Sofie Münster (forfatter til bogen “Klog er noget man øver sig på“) kan meget små justeringer i måden, vi går til vores børn på, gøre en gigantisk forskel.

Du kan læse hele artiklen om selvkontrol i dette link:
Information: Selvkontrol er afgørende for børns succes