Hvordan kan det egentlig være…

…at du kan lære mig det her, når min lærer ikke kan?

Det spørgsmål fik jeg en dag til matematikboost fra en pige. Jeg smilede og sagde: “Det er der mange svar til. Vil du høre dem?” Hun svarede ja. Her er hvad jeg sagde:

  • “For det første sidder vi herhjemme hos dig.”
  • “Der er ingen, der kommer og forstyrrer os i den time, vi knokler på.”
  • “For det tredje, så prøv at forestille dig, at din matematiklærer kunne undervise dig og svare på alle dine spørgsmål i en hel time i træk. Kun dig og ingen andre.” 
  • “Jeg har tid til at vise dig alle mulige vinkler og metoder, så du forstår det, der er svært.” 
  • “Sidste ting er, at du kan spørge mig alle de gange du har lyst – ind til du forstår det, vi arbejder med. Der er ingen andre, der venter på min hjælp i den time, vi er sammen.”

Det jeg ikke fortalte hende, det var dette. Nemlig…

De unge ser mig ikke som en lærer. Dermed kommer de ud af den rolle, de evt. måtte have i en klasse. Jeg kender ikke de unges historier, deres faglige karakterer eller indsats i skolen. Jeg møder dem med nye øjne og ser det bedste i dem. Hver og en. Den anerkendelse og imødekommenhed gør, at de åbner op – og så er der plads til (ind)læring og følelsen af succes.

Tror du at MatematikBoost er noget for dig eller dit barn, så book en gratis og uforpligtende samtale. Klik her og kontakt mig. Jeg glæder mig til at møde dig.

Kh Trine M. Lønfeldt
Underviser · Coach · Mentor