MatematikBoost – Et fagligt og mentalt løft

“Jeg er lige kommet ud fra matematik. Troede aldrig jeg skulle sige det, men det var mega hyggeligt. Jeg har fået så meget ud af at være på MatematikBoost hos dig. Tuuusind tak. Jeg begyndte at græde af glæde.” 

Sådan skrev Karoline i 9. klasse til mig lige efter hendes mundtlige matematik-eksamen. Hvis hun bestod, ville hun blive glad, havde hun fortalt mig. Karoline fik 7, hvilket hun med rette kan være stolt af. Hun er så mega sej.

For mig handler MatematikBoost om…

 • ANERKENDELSE & ROS
  At high-five med rosende ord kan give følelsen af sejr og succes, der igen giver lysten til at fortsætte. Anerkendelse handler også om, at være ærlig omkring det, der (nogle gange) er svært. Samtidig fortæller jeg hvilke styrker, der kan arbejdes videre med.
 • OMFAVNELSE AF UDFORDRINGERNE
  Det er ok at være frustreret første (og anden og tredje!) gang man møder ny og ukendt viden. Udfordringer er det, der udvikler dig. Her lærer du. At omfavne udfordringerne handler om villigheden til at møde modstand.
 • FINDE STRATEGIER DER VIRKER
  Matematik er reelt set “bare” en masse opskrifter – kaldet formler. Disse kan læres og derefter bruges i de rigtige sammenhænge. Det handler om at lære at svare på spørgsmålet: Hvad skal jeg bruge for at løse denne matematikopgave?
 • STIMULERE DET VOKSENDE MINDSET
  Hjernen er en muskel, der kan trænes. Det handler om at lære lidt hver dag. Det betyder, at du må gøre dig umage og gøre en indsats. Jeg tror på, at du bliver klogere, jo mere åbent du møder en opgave. Kast dig blot ud i det.
 • ARBEJDE MED TÅLMODIGHED
  Øvelse gør mester, siges der. Gentagelse, af det du endnu ikke kan, er et tegn på, at du prøver at forbedre dig. At blive bedre til noget kræver tid. Forandringer tager tid. Derfor bruger jeg ofte ordet endnu efter de unges sætninger.  Jeg kan ikke finde ud af det… endnu! Jeg er ikke god til matematik… endnu! Jeg kan ikke forstå det… endnu! Jeg er sådan en, der aldrig har lært det… endnu!

MatematikBoost er 1:1 privatundervisning og kan bruges til et fagligt løft fx frem mod eksamen eller som et forløb med fokus på at turde række hånden mere op i timerne efterhånden som fagligheden øges. Min fordel er, at jeg ikke kender de unges historier, deres faglige niveau eller indsats i skolen. Jeg møder dem med friske nye øjne. Jeg oplever, at den imødekommenhed gør, at de åbner op, hurtigt føler sig trygge – og så er der plads til læring.

Kh Trine M. Lønfeldt // Tlf. 2324 8627
Stifter af MatematikBoost™

(Denne artikel er en klumme jeg skrev til MitSvendborg i juli måned.)