Mindfulness og MatematikBoost

Hvad er mindfulness?

Mindfulness handler om at fokusere på det, du er i gang med lige nu og her. Som fx at læse denne tekst med fuld opmærksomhed. Uden at dømme. Uden at tænke på det du skal om lidt. Blot være nærværende.

De fantastiske fordele ved at kombinere Mindfulness og MatematikBoost er, at du lærer at give din hjerne en pause. Derved kan du være mere rolig og tilstede i nuet, hvilket gør at du kan yde på et andet niveau i en eksamenssituation samt ved hverdagstest og fremlæggelser. Når du træner mindfulness, kan du altså præstere og fokusere bedre samtidig med, du bliver langt bedre til at træffe (de rigtige) beslutninger. Du bliver i stand til at mestre det at blive stille i dit sind, hvilket gør at du kan se klart og tydeligt på det, som sker lige nu. Fx en svær matematikopgave.

Fakta bag mindfulness

Helt konkret er de faktuelle argumenter for mindfulness ligetil:

  • Der ER en dokumenteret effekt.
  • Du bliver mindre nervøs og stresset.
  • Større glæde opleves.
  • Øget opmærksomhed og fokus.
  • Bedre koncentration (i matematiktimerne).
  • Du vil opleve at være mere tilstede.
  • Du sover bedre om natten, derved er du mere klar og frisk i hverdagen.
  • Du vil opbygge et stærkere immunforsvar, som giver dig færre sygedage.

Matematik handler jo om at finde løsninger og være målrettet hen mod et facit. Med mindfulness gør vi det modsatte. Nemlig giver denne løsningsorienterede adfærd en mental pause. Det smarte ved dette er, at når du så netop sidder og skal være fokuseret på matematikopgaven, så henter du roen fra mindfulness (ved hjælp af teknikker, jeg lærer dig) og kan derved langt bedre yde og komme i mål med opgaverne. Du har fundet balancen.

Effekten kan for mange mærkes med det samme. Hør blot her hvad Mads’ mor skrev til mig dagen efter en 1:1 mindfulness-session hjemme hos dem:

“Hej Trine. Tak for i går. Mads fortæller, at han i dag fik en test i matematik i skolen. Han brugte noget af det fra i går med at tælle – for bedre koncentration. Og fik scoret 10. Han er vildt glad.”

Og dette var allerførste gang Mads prøvede mindfulness. Jeg tænker det virker!

Kh Trine M. Lønfeldt // Tlf. 2324 8627
Underviser · Mindfulness Instruktør · Coach & Mentor

Du kan læse mere om Mindfulness og MatematikBoost her. Har du spørgsmål kan du altid kontakte mig her.