Du kan godt lære matematik 

- og alt muligt andet, hvis du øver dig. Et område i hjernen hedder Sulcus Interparietalis. Hjerneskanninger har vist, at Sulcus Interparietalis er særligt aktiv, når vi arbejder med matematik. Området ændrer sig, jo mere vi træner vores matematiske evner. Hjerner der laver matematik (hver dag), bliver altså bedre til matematik. 

Erfaringen har netop vist mig, at uanset hvor du er i dine matematiske færdigheder og forståelse af matematikken, så sker der en positiv forandring ved træning og fokus på det, vi træner. For mig handler læring rigtig meget om, at se, lytte og forstå hvordan, det enkelte barn tænker. Hvad er det, der foregår inde i hovedet? Det er interessant. Det er nemlig koden til at hjælpe.

Vi er alle er født med en evne til at lære matematik. Men undersøgelser viser, at nogle mennesker rent faktisk HAR sværere ved at forstå betydningen af tal og mængder end andre. Med de rette redskaber kan vi hjælpe, så de bliver bedre til matematik. Hvis vi forbinder matematikken og talforståelsen med andre områder af hjernen og typer intelligens - fx forståelse for rumlighed - vil det gøre en forskel. 

Jeg tror på, at grunden til at effekten af MatematikBoost er stor, netop handler om intensiv træning (en-til-en). Der er plads til, at vi træner forståelsen (af fx brøker) på alle mulige (auditive, visuelle, kropslige og kognitive) måder. Der er TID til fordybelsen, læringen, forståelsen og individuelle hensyn. Den personlige relationen og interaktionen mellem mig og barnet er også af stor betydning. En high-five engang i mellem, et grin, anerkendelse, komplimenter og ærlighed omkring det faglige niveau er alt sammen med til at MatematikBoost giver et fagligt og mentalt løft. Til alle.

Hvad har du svært ved at lære i matematik?

Kh Trine M. Lønfeldt, Stifter af MatematikBoost™

⇰ Tlf. 2324 8627 (bedst hverdage ml. kl. 10-12)

Jeg har over 20 års erfaring med børn og unge. Min baggrund er en læreruddannelse med linjefag i matematik. Jeg er certificeret coach fra Sofia Manning og Mindfulness Instruktør fra Sussanne Wexø. Jeg deler min viden og erfaring her på bloggen – og er desuden af og til gæsteunderviser på diverse uddannelsesinstitutioner.

Forrige
Forrige

Hvordan kan det egentlig være...?